joi, 29 aprilie 2010

Muzica Trance

Ceea ce nu am spus în postul anterior este faptul că fiecare post va fi dedicat unui gen de muzică electronică, unui dj sau unor clasamente muzicale. Acest post îi este dedicat muzicii trance pe care eu o ador.

Trance este un stil al muzicii electronice ce are la bază stilul techno şi care a apărut în vestul Europei la începutul anilor 1990, fiind caracterizat printr-o linie melodică densă şi intens stratificată.

Trance este un stil muzical relativ recent. Rădăcinile sale ca stil al genului electronic se găsesc în cadrul muzicii techno, când la începutul anilor 1990 în cluburile din vestul Europei îşi făcea apariţia un nou stil muzical, stilul trance. Caracterizat printr-un ritm profund, o construcţie puternic stratificată şi printr-un beat uşor care este întrerupt uneori pentru a atrage atenţia asupra unei inserţii vocale, trance-ul creează o ceea ce unii numesc “uplift”, o senzaţie deosebită de oricare alta pe care o poate insufla un gen muzical, întrecută probabil în intensitate doar de ritmurile clasice de tobe şi vocalizele corale.

Muzica trance o evoluat în mai multe substiluri. Acestea converg uneori din sinteza trance cu alte stiluri muzicale precum progresive sau house. Astfel cele mai comune variaţii de trance pe lângă trance-ul pur, mereu inovator dar din păcate supus prea mult influenţelor comerciale, în familia trance se află: progressive trance, vocal trance, hard trance, psy-trance (vine de la psychedelic), goa-trance (trance-dance), trance ambiental. [Sursă text]

DJs consacraţi: Armin van Buuren, Tiesto, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Above & Beyond, Cosmic Gate

Piese celebre: Adagio for Strings - Tiesto; Bured with Desire - Armin van Buuren; For An Angel - Paul van Dyk; Till I Come (9 p.m.) - ATB; Children - Robert Miles; Can't Sleep - Above & Beyond

Hituri recente: In And Out Of Love, Unforgivable, Fine Without You - Armin van Buuren; Gaia - Tuvan

[Sursă text]

[Sursa foto]

Vizualizează şi viodeoclipul hitului


Transpune-te în lumea trance. Ascultă!



2 comentarii:

March... spunea...

vai de mine ce postare!!!...Burned with desire-RUUUUPE...chiar acum o ascult...:P

Music Is Drug spunea...

vai de mineeeee! primul meu comment! :D :P

Trimiteți un comentariu