sâmbătă, 1 mai 2010

Muzica electronică

Electronica este un nume generic care include o varietate largă de genuri muzicale, toate fiind muzică electronică, dar care nu este compusă special pentru dansat.

Genuri muzicale precum techno, drum and bass, downtempo şi ambient sunt deseori considerate ca fiind acoperite de acest termen umbrelă "electronica".

Se pare că termenul "electronica" a fost folosit pentru prima dată la începutul anilor 1990 în SUA, muzica similară fiind numită anterior IDM ("Intelligent Dance Music") sau "electronic listenig music". Alte surse susţin că termenul a fost inventat de către revista muzicală britanică Melody Maker pentru a descrie muzica electronică a grupului rock Republica.

Apariţia muzicii electronica a fost facilitată de dezvoltarea tehnologiei muzicale, de exemplu, de apariţia pe piaţă (la preţuri relativ accesibile) a instrumentelor muzicale electronice, sequencer-uri, aparatură electronică de ritmuri (drum machines), staţii de lucru digitale etc. Totodată, computerele au creat posibilitatea utilizării secvenţelor repetative ("loops") şi a "sample-urilor".

Artişti care sunt uneori consideraţi reprezentanţi ai acestui gen muzical sunt Chemical Brothers (a căror muzică era numită înainte "big beat"), The Prodigy, Four Tet, Boards of Canada şi Autechre.
[Sursa text]
[Sursa foto]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu