luni, 3 mai 2010

Muzica Techno

Techno este o formă de muzică electronică aparută în noiembrie 1974 şi, apoi, dezvoltată în anii 1980 în oraşul Detroit (SUA). Totuşi, unii zic că precursorii muzicii techno ar fi fost The Beatles cu piesa lor "Tomorrow Never Knows" din 1966 sau Pink Floyd cu "On The Run"din 1973. Cel mai des compusă şi produsă în studiouri de înregistrare mici şi apoi remixată de catre disc-jockey în cluburi şi la petreceri, muzica techno este mai întâi o muzică pentru a dansa.

Primele ei influenţe au fost muzica house din Chicago, muzica electro, muzica new-wave, funk-ul dar şi tematicele muzicale futuriste ce erau prezente în cultura populară, printre care şi cultura americana industrială de la sfârşitul războiului rece.

Dupa succesul iniţial al muzicii techno din Detroit care se dezvoltă ca o adevarată cultură muzicală (cel puţin pe plan regional) au apărut, în anii 1990, pe plan global, o mulţime de subansambluri de genuri mai mult sau mai puţin legate de genul iniţial.

Termenul "techno" este derivat din cuvantul "technology". Ziarişti, criticii muzicali şi amatorii genului sunt de obicei prudenţi referitor la folosirea termenului, temuţi de asimilarea posibilă ale celoralte genuri de muzică înrudite dar, în realitate foarte distincte. În ciuda prudenţei, în Romania cuvântul techno este adeseori folosit pentru a desemna orice formă de muzica electronică, soartă imparţită cu cuvintele "electro" şi "house".



[Sursa foto]

[Sursa text]

Un comentariu:

March... spunea...

E foarte tare piesa!...imi place mult!!!

Trimiteți un comentariu