sâmbătă, 8 mai 2010

Muzica Chillout

Termenul "Chill out" (uneori "chillout") provine de la un slang, care se referă la relaxare. A apărut la mijlocul anilor 1990 şi definea stiluri variate de muzică, reprezentând creaţii realizate de producători contemporani în domeniul muzicii electronice. În prezent acest gen de muzică se referă la variantele "slow" ale muzicii house, nu-jazz, o extraordinara varietate de muzică downtempo (cu un tempo scăzut considerabil) şi muzicii de relaxare ("lounge music"). Genul mai include forme variate ale muzicii trance, muzicii ambientale şi a absorbit în totalitate vechiul gen numit " Balearic Beat".

Muzica "Chill Out" este tonică, relaxantă (sau cel putin nu la fel de "intensă" ca alte stiluri de muzică) şi se ascultă în spaţiul intim. A mai fost numită "techno usor" ("soft techno").

Din anul 2005 "chill out" este recunoscut de cea mai mare parte a magazinelor sau clasamentelor de specialitate din Marea Britanie. În prezent, sunt mii de compilaţii, ale căror titluri cuprind cuvinte precum: "chill out" sau "chill" şi care se adresează publicului "chill out".

Acest gen de muzică are multe nume: ambient, new age, instrumentală contemporană, experimentală, spacerock, ambient techno, ambient trance, mood music, world music, muzic ă acustică nouă.

Site-ul armadamusic.com găduieşte un playlist generos cu piese chill!

[Sursă foto]

[Sursă text]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu